Britt Fer

Stappen zetten in je carrière. Britt is er nog niet helemaal over uit wat ze wil, maar ze kent Salta Group inmiddels als geen ander. Nu als Adviseur Toelatingen en Vrijstellingen, maar wie weet wat haar volgende stap is.

“Dit is mijn eerste ‘echte’ baan. Of eigenlijk werkgever, want ik heb bij Salta Group al verschillende rollen gehad. Ik studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening toen mijn stagebedrijf failliet ging. Toen stond m’n studie ineens stil. Toevallig kwam ik, eigenlijk als bijbaan, als Opleidingsadviseur binnen bij NIBE-SVV, een opleidingslabel binnen Salta Group. Uiteindelijk heb ik dat twee jaar gedaan.

Mijn leidinggevende had toen wel door dat ik uitgekeken was: ik kreeg alle ruimte, en zelfs tips, om rond te kijken binnen de organisatie. Uiteindelijk kwam ik bij Recruitment terecht, en tegelijkertijd startte ik met een Bachelor HRM. Ik moet alles over recruitment nog leren, maar kreeg daar van de manager alle ruimte en ondersteuning voor.”

Een overstap van Opleidingsadviseur naar Recruiter dus. Toch niet de juiste overstap, kwam Britt na een poosje achter. Of zoals ze zelf zegt: “een leuk vak, maar het paste niet bij mij op dat moment”. Gelukkig is de organisatie groot en zijn er altijd nieuwe kansen.

“Ik heb letterlijk en figuurlijk een stapje terug gedaan, en ben weer opleidingsadviseur geworden bij Pro-Education. Ik was de enige in die rol daar, dus ik had lekker mijn ‘eigen winkel’. Inmiddels ben ik doorgestroomd als Adviseur Toelating en Vrijstelling. Ik kijk nu of studenten recht hebben op vrijstellingen door hun ervaring of eerdere opleiding.

Mensen helpen, blij maken, laten ontwikkelen. Dat doen we bij Salta Group, en dat vind ik het allerleukste. Daarom ga ik binnenkort mijn studie Maatschappelijk Werk weer oppakken. Waarde toevoegen vind ik het belangrijkst. Ja, dat heeft bij Salta Group wel een commercieel doel, maar je voegt wel echt iets toe.”
Publicatie datum: 15 juni 2022