Jasper van Dusseldorp

Dat je uiteindelijke loopbaan niet altijd helemaal aansluit bij de studie die je gedaan hebt horen we wel vaker. Jasper is Consultant Learning en Development. Zijn studie? Conservatorium.

“Je moet wat, als je 17 jaar bent en je na de HAVO iets moet kiezen. Ik was altijd al met muziek bezig, dus ‘dan maar het conservatorium’. Ik heb daarna 10 jaar in die wereld gewerkt, vooral in de techniek bij grote muziekevenementen: hoe zorg je dat een klassiek orkest goed klinkt bij Symphonica in Rosso? Dat soort dingen. Veel reizen, hoge werkdruk, veel stress: daar ga ik goed op.”

Door digitalisering veranderde die wereld snel. Te snel, naar Jasper’s smaak. Hij startte bij een uitzendbureau en rolde daar, toevallig, de wereld van trainingen en opleidingen in.

“Een workshop over het gortdroge onderwerp ‘marge’. Of ik dat even kon doen. En uiteindelijk vond ik dat verschrikkelijk leuk. De deelnemers waren enthousiast en uiteindelijk ben ik zes jaar lang trainer geweest. Toen kwam ik weer in contact met een oud-collega die nu bij Salta Group werkt, en zo ben ik hier terecht gekomen als consultant bij Boertien Vergouwen Overduin.

Ik werk vooral veel met in het segment van de overheid. Die bieden we maatwerk opleidingen, afgestemd op hun vraag. Als consultant ben ik eigenlijk de verbinding tussen onze opdrachtgevers en BVO. Ik zorg dat aan onze kant de juiste mensen aan tafel zitten en ik ben eindverantwoordelijk voor de opleiding die we aanbieden. Ik zoek ook naar de juiste trainers die passen bij de klant en de doelgroep. Zo maken we hier een training succesvol.”

Jasper is nu een jaar onze collega in de wereld van opleidingen en trainingen. Met aanstekelijk enthousiasme. En wat doe je zelf om te groeien?

“ik heb intern nog geen opleiding of training gedaan. Om de wereld van opleidingen helemaal te snappen ben ik nog wel even bezig. En dan moet ik nog iets kiezen: vanuit mijn enthousiasme wil ik álles wel doen, dus daar moet ik nog goed over nadenken. En doorgroeien? Ooit komt die stap wel, maar voorlopig zit ik hier nog heel goed op m’n plek.”
Publicatie datum: 13 juni 2022