Martin van Plateringen

Commercie en onderwijs. Niet de gebruikelijke combinatie, zeker niet voor iemand die een master in Orthopedagogiek heeft. Martin (33) maakte er als Kwaliteitsmanager, en nu als Manager Onderwijs een succes van.

“Dat commercie en onderwijs een bijzondere combinatie is klopt, maar het uitgangspunt is en blijft hetzelfde: hoe zorg je dat het onderwijs aansluit bij de doelgroep? En hoe haal je tegelijk het maximale uit studenten? Daar ben ik dagelijks mee bezig.

Het belangrijkste van onderwijs is dat de kwaliteit goed is en alles voldoet aan de geldende regels. Ik ben verantwoordelijk voor branche-erkend onderwijs, van kraamzorgopleidingen tot IT trainingen. Heel interessant, want ik werk met veel verschillende labels en standaarden op het gebied van kwaliteit. Die kwaliteit is niet alleen belangrijk op het gebied van onderwijs, maar ook interne processen moeten op orde zijn. Dat is bijvoorbeeld belangrijk voor de ISO certificering.”

Behalve kwaliteitsmanager is Martin ook Voorzitter van de Examencommissie, en had hij een rol in de Social Club, de personeelsvereniging van Salta group. Ambitie is hem dan ook niet vreemd.

“Die examencommissie heb ik zelf in het leven geroepen. Dat bestond drie jaar geleden nog niet voor vakopleidingen en -trainingen. En als je bij Salta Group een goed idee hebt en de businesscase kan maken, dan krijg je vaak ‘ja’ te horen. Doe maar. Dat is ook de manier om door te groeien in deze organisatie: laten zien wat je kan, en laten weten welke kant je op wil. Dat dit werkt ben ik het levende bewijs van: ik ben inmiddels doorgestroomd naar NCOI Opleidingen als Manager Onderwijs InCompany. Daar ben ik gekomen door initiatief te nemen, plezier in m’n werk te hebben en mijn ambities uit te spreken.”
Publicatie datum: 13 juni 2022