Muriël Franken

De mini-ondernemer in jezelf z’n gang laten gaan. Muriël is Strategisch Accountmanager bij Alliantie voor Werkend Onderwijs, maar haar carrière bij Salta Group is daar niet begonnen.

“Ik ben hier vier jaar geleden binnengekomen als accountmanager voor NCOI InCompany-opleidingen: een heel andere functie dan ik nu heb. Ik adviseerde klanten in de zakelijke dienstverlening, zoals banken en verzekeraars, over hun opleidingsvraagstukken. Dat leek me wel wat, maar ik kwam er al snel achter dat het niet mijn uitdaging was. Er waren al veel bestaande klanten, en ik wil vooral veel ‘nieuws’ doen”

Verkeerde functie aangenomen dus? “Verkeerde functie. Maar niet de verkeerde werkgever gelukkig. Ik kon snel aan de slag met de sectoren zorg en onderwijs, en heb dat uiteindelijk lang gedaan. En er was veel te doen: er was veel nieuws te doen en daarom deed ik naast mijn functie projecten om onze afdeling wat beter op de rit te krijgen. Veel contact met andere afdelingen, managers en directie. Voor mij dé kans om de organisatie beter te leren kennen.”

Iets meer dan een jaar geleden werd een nieuw concept in het leven geroepen. De Alliantie voor Werkend Onderwijs. Samen met een aantal partners zorgen we voor een structurele oplossing voor het lerarentekort. In het kort: het vinden, binden, opleiden en boeien van nieuwe leerkrachten en docenten.

“Een echte startup onder de vleugels van Salta Group. Samen met twee collega’s heb ik dit concept uitgewerkt en een half jaar later zijn we écht gestart. Van het merk positioneren tot zorgen dat docenten ons vinden, hun vergoeding krijgen, en aantonen dat dit concept een succes kan worden. Dat we een gezonde omzet halen. Mijn huidige rol heeft alles: van strategie en tactiek tot het operationeel inrichten van die strategie. En dat komt goed uit, want ik verveel me nogal snel.

En vervelen hoeft hier gelukkig nooit. Ik heb altijd de ruimte gekregen om, naast mijn ‘gewone’ taken, de ondernemer in mijzelf z’n gang te laten gaan. Dingen oppakken, uitwerken, toetsen. Fijn om mee bezig te zijn, maar het werkt ook voor je zichtbaarheid in de organisatie. Laat weten wat je leuk vindt, waar je goed in bent, wat je wil. Iedereen denkt met je mee over hoe je dat kan bereiken.”
Publicatie datum: 14 juni 2022