Shima Yousefi

Shima deed een Master Data Science in Nijmegen, toen corona roet in het eten gooide. Toevallig was Salta Group net op zoek naar nieuwe IT Developers, iets waar zij een hoop ervaring in heeft.

“Na mijn studie Software Development in Iran begon ik parttime in een klein bedrijf als Developer, en omdat ik niet zeker wist of ik Developer wilde blijven, deed ik ook een Master Economics. Door de combinatie van die studies werd ik uiteindelijk Software Developer bij verschillende banken. Maar ik ontwikkel mezelf graag, en zo kwam ik uiteindelijk in Nederland terecht om Data Science te studeren: door de pandemie verliep die studie niet goed en stopte ik.

Zo kwam ik bij Salta Group terecht. Na een paar leuke gesprekken begon ik aan een nieuwe baan, in een nieuw land, in een nieuwe business. En dan ook nog remote werken. Gelukkig heb ik hier echt geweldige collega’s: ze hielpen me de business te begrijpen, onderling verbinding te maken en zo gingen de eerste maanden heel soepel voorbij.”

Bij Salta Group draait het altijd om doorleren, ontwikkelen, groeien. Merk je dat als IT Developer ook?

“Zeker! We krijgen veel mogelijkheid om trainingen en studies te doen, ook binnen IT. En gelukkig is het studiemateriaal ook in het Engels. Ik ben bezig met Azure, omdat Microsoft-producten in mijn thuisland lastig te krijgen zijn. In mijn team zijn we trouwens met ruim 20 collega’s, waarvan er maar twee Nederlands zijn. Met z’n allen willen we graag een cursus Nederlands doen om beter in de organisatie te integreren.


En als vrouw in IT Development? Sommige mensen denken dat dat bijzonder of gek is, maar in ons team ben ik lang niet de enige vrouw. Ik vind het fantastisch werk.”
Publicatie datum: 13 juni 2022