Wiebe van den Brink

Je kan alles marketen. Maar waarmee draag je nou echt iets bij? Online Marketeer Wiebe vond het antwoord bij Salta Group.

“Na mijn HBO Commerciële Economie en een master Communicatiewetenschappen ben ik begonnen bij een online marketingbureau. Leuk, leerzaam werk: full service klanten helpen met hun online marketing. Vooral héél veel verschillende klanten. En daar wilde ik vanaf: na een paar gesprekken met verschillende organisaties maakte ik 2,5 jaar geleden de overstap naar Salta Group.

Ik zocht werk bij een organisatie die werkelijk iets bijdraagt. Werken bij een opleidingsinstituut is toch echt wat anders dan voor een webshop iets in de markt zetten. Daarnaast is het hier de perfecte plek om aan je carrière te werken: alle collega’s mogen opleidingen uit ons aanbod volgen. Ik heb bijvoorbeeld Birkman Leiderschapsprofiel gedaan, en een opleiding voor Brand Management. Ik denk dat ik hierna iets met Growth Marketing wil doen om me daarin te ontwikkelen: stilzitten is er in ieder geval niet bij.

Als Marketeer ben je onderdeel van het team van ‘jouw’ opleidingslabel: voor mij is dat SRM. Daardoor zie je niet dagelijks je marketingcollega’s, maar de lijntjes met je belangrijkste stakeholders zijn veel korter. Zo kan je sneller beslissingen maken en het draagt bij aan de creativiteit: we doen als Marketeers voor verschillende labels niet allemaal hetzelfde.

Samen met een oud-collega van mijn vorige werkgever ben ik inmiddels ook een eigen bedrijf in online marketing begonnen. Daarom werk ik nu nog maar drie dagen in de week bij Salta Group: dat is niet gebruikelijk, maar dankzij het meedenken van mijn teamleider en manager is het geregeld. Groei is, alle kanten op, mogelijk. Binnen marketing, een andere functie, of omhoog. Ik wil mezelf graag ontwikkelen in Brand Management en Growth Marketing, dus misschien is dat wel mijn volgende stap. Voorlopig blijf ik hier dus nog wel even zitten!”
Publicatie datum: 14 juni 2022