25 mei 2024

Een blik op Maria’s content marketing stage bij Salta Group

Elke week reist ze op en neer tussen Brussel en Hilversum om stage te lopen bij het recruitmentteam.

Stagiaire Maria bij de receptie van Salta Group

Vandaag vieren we de Dag van de Stagiaire, een perfect moment om de ervaringen van onze collega Maria, hbo-studente Communicatie aan de Erasmushogeschool in Brussel, in de schijnwerpers te zetten. Sinds maart dit jaar loopt Maria stage bij de HR-afdeling van Salta Group als content marketeer met een focus op employer branding. Deze ervaring heeft haar kijk op zowel het vakgebied als haar toekomst veranderd.

“Je moet het niet mooier maken dan het is, maar ik wil wel met mijn content beleving bieden.”Verdieping in content marketing en employer branding

Tijdens haar stage bij Salta Group is Maria in de wereld van content marketing gedoken. Haar rol omvat het bedenken en schrijven van content voor de careers-website van Salta Group en andere communicatiekanalen die worden ingezet voor employer branding. Dit betekent dat ze niet alleen teksten schrijft en visuals maakt, maar ook strategisch nadenkt over hoe de boodschap van Salta Group effectief kan worden overgebracht naar zowel toekomstige werknemers als huidige medewerkers. Maria zegt: “Je moet het niet mooier maken dan het is, maar ik wil wel met mijn content beleving bieden.


"De openheid en toegankelijkheid binnen de organisatie stellen mij in staat om veel te leren van ervaren collega’s."


Een leven lang ontwikkelen

Een van de meest waardevolle aspecten van Maria's stage bij Salta Group is de nadruk die het bedrijf legt op een leven lang ontwikkelen. Bij Salta Group draait alles om educatie en voortdurende persoonlijke en professionele groei. Deze missie ervaart Maria dagelijks in haar werk en in de samenwerking met haar collega's. "De openheid en toegankelijkheid binnen de organisatie stellen mij in staat om veel te leren van ervaren collega’s." Ze heeft regelmatig de mogelijkheid om in gesprek te gaan met bijvoorbeeld de recruitment manager, de CHRO en de directeur communicatie. Deze laagdrempeligheid zorgt ervoor dat ze niet alleen waardevolle inzichten krijgt in de organisatie, maar ook waardevolle persoonlijke begeleiding en feedback ontvangt, wat een verrijking is voor haar eigen professionele ontwikkeling.

Een inspirerend advies

Maria wil alle toekomstige stagiaires aanmoedigen om ten volle te profiteren van hun stage bij Salta Group. Stap uit je comfortzone, stel vragen, wees nieuwsgierig en blijf leren. Maria's tijd bij Salta Group heeft haar laten zien hoe waardevol een stage kan zijn voor persoonlijke en professionele groei, en zij is dankbaar voor de kansen die zij hier heeft gekregen. Een leven lang ontwikkelen is niet alleen een missie bij Salta Group, maar een levenshouding die Maria ook aanneemt. In juni levert zij haar scriptie in en daarna is zij van plan om haar master te gaan behalen.