Veelgestelde vragen

Waar kunnen we je mee helpen?

Kies een categorie en vind snel antwoord op jouw vraag.

Over werken bij Salta Group
  • Wie of wat is Salta Group?
    Salta Group, bestaande uit 25 opleidingsorganisaties, is de grootste particuliere aanbieder van onderwijs in de Benelux. De gespecialiseerde opleiders richten zich op jongeren, volwassenen en werkenden. En dagelijks zetten wij ons met 3.000 vaste collega's en 7.000 freelance professionals in om levenslang ontwikkelen mogelijk te maken voor iedereen.
  • Welke carrièremogelijkheden zijn er bij Salta Group?
    Bij Salta Group krijg je de mogelijkheid om als medewerker in loondienst of freelance professional te werken binnen meer dan 11 diverse vakgebieden. Onze organisatie kenmerkt zich door ondernemingszin en dynamiek, en we bieden jou de kans om samen met ons te groeien en je te ontwikkelen. Dit principe is diep verweven in onze cultuur. Daarom stellen wij kosteloos cursussen, trainingen en complete opleidingen beschikbaar voor al onze medewerkers in loondienst.
  • Wat zijn de doorgroeimogelijkheden bij Salta Group?
    Wij moedigen interne mobiliteit aan, wat betekent dat er nieuwe carrièremogelijkheden binnen Salta Group mogelijk zijn. Met 3.000 collega's verdeeld over 25 opleiders is er altijd een nieuwe rol die op jou wacht. We kijken graag naar je ambities en welke projecten en rollen daarbij passen. Jij bent de eigenaar van je eigen loopbaanpad, en wij coachen je hier graag bij. 22% van onze vacatures vullen wij intern in. 
  • Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden bij Salta Group?
    Een leven lang ontwikkelen, dat willen we natuurlijk ook voor jou. Naast dat je met jouw expertise bijdraagt aan onze missie willen we ook dat jij als medewerker de kans krijgt om je te blijven ontwikkelen. Je mag daarom kosteloos opleidingen en trainingen volgen uit het brede aanbod van Salta Group.
  • Wat is het adres van het hoofdkantoor Salta Group?
    Het centrale kantoor van Salta Group bevindt zich in Hilversum en is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Je wordt van harte welkom geheten door onze receptioniste op Marathonweg 7, 1213 PD. Tijdens werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar van 8.00 uur tot 17.30 uur via 035 695 6303.
  • Wat zijn de kernwaarden van Salta Group?
    Ambitieus, gedisciplineerd, hulpvaardig en klantgericht. Wil je meer informatie lezen over waar wij voor staan bekijk dan deze pagina
  • Kan ik als freelancer werken bij Salta Group?
    Ja dat is mogelijk. Hieronder vind je vragen over werken als freelancer bij Salta Group. Of bekijk gelijk alle beschikbare opdrachten
Solliciteren bij Salta Group
  • Hoe is Salta Group bereikbaar?

    Salta Group is goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Voor bezoekers die komen met het openbaar vervoer is het treinstation Hilversum Sportpark op slechts 10 minuten loopafstand van ons hoofdkantoor. Als je met de auto komt, bieden wij de mogelijkheid om te parkeren op ons eigen parkeerterrein. Je ontvangt een parkeercode die je kunt gebruiken bij de slagbomen van ons parkeerterrein. Mocht je om welke reden dan ook de parkeercode niet hebben ontvangen, aarzel dan niet om even aan te bellen bij de slagbomen. Onze receptionist(e) helpt je dan verder.

    • Bezoekadres: Marathon 7, 1213 PD Hilversum
    • Telefoonnummer: 035 695 63 03
  • Hoe ziet het sollicitatieproces van Salta Group eruit?

    Het sollicitatieproces neemt doorgaans ongeveer twee weken in beslag. De exacte duur kan echter variëren op basis van het aantal sollicitanten, de complexiteit van de functie en jouw beschikbaarheid. We streven ernaar om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en waarderen je geduld en medewerking. 

  • Tot wanneer kan ik reageren op een vacature?
    Je kunt solliciteren zolang de vacature op onze website beschikbaar is. Zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden, zullen we de vacature van de website verwijderen.
  • Kan ik reageren op een vacature als ik niet voldoe aan de criteria?
    Herken je jezelf niet volledig in het profiel, maar geloof je wel dat deze functie goed bij je zou passen. Dan moedigen we je aan om toch te reageren. Wil je liever wachten tot er een openstaande vacature is die beter aansluit bij jouw werkervaring en skills dan kun je een vacature-alert aanmaken. Je ontvangt dan gelijk een melding als er een vacature beschikbaar is.
  • Wat is de status van mijn sollicitatie?
    De recruiter houd je goed op de hoogte van jouw sollicitatieproces. Daarnaast kun je in jouw account de voortgang bekijken. 
De arbeidsvoorwaarden van Salta Group
  • Zijn er bonussen of andere vormen van variabele beloningen?
    Als Salta Group besluit om een kerstgratificatie toe te kennen, ontvangen alle medewerkers in loondienst deze extra beloning. De exacte voorwaarden staan in onze uitgebreide arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie kan het zijn dat je recht heb op een bonusregeling, dit vermelden wij dan in de vacaturetekst. 
  • Wat houdt hybride werken in bij Salta Group?
    Salta Group hanteert een hybride thuiswerkbeleid, waarbij je ten minste de helft van je werktijd op kantoor dient door te brengen. Dit betekent dat je, in een werkweek van 4 en 5 dagen, de mogelijkheid hebt om 2 dagen vanuit huis te werken. Op dit moment is remote werken niet mogelijk, omdat wij het belangrijk vinden om de verbinding met elkaar te behouden door middel van persoonlijke ontmoetingen. We zijn flexibel in het bepalen van de thuiswerkdagen en verwachten dezelfde flexibiliteit van jou.
  • Wat zijn de opleidingsmogelijkheden bij Salta Group?
    Als medewerker bij Salta Group of een van onze opleiders, heb je de kans om kosteloos deel te nemen aan diverse trainingen, cursussen en volledige opleidingen, met uitzondering van LOI, Luzac en Tio. Bespreek je ontwikkelingsbehoeften met je leidinggevende, die graag met je meedenkt. Daarna kun je je inschrijven via opleiding.nl, dat ook deel uitmaakt van Salta Group. Dit platform maakt het eenvoudig om een geschikte opleiding te vinden en je in te schrijven.
  • Wat is het parkeerbeleid bij Salta Group?
    Voor onze medewerkers hanteren we een week-op-week-af beleid met betrekking tot het parkeren. Aangezien we niet voldoende parkeerplekken hebben voor iedereen, mag je om de week gebruikmaken van het parkeerterrein. In de andere week kun je kosteloos parkeren bij het MBO College Hilversum (ROC). Vanaf daar is het ongeveer een wandeling van 10 minuten naar het hoofdkantoor. Als je om medische redenen een vaste parkeerplek nodig hebt, kun je hiervoor een aanvraag indienen.
  • Hoe ziet de reiskostenvergoeding van Salta Group eruit?
    In lijn met onze inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, moedigt Salta Group medewerkers aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ons hoofdkantoor is goed bereikbaar met het OV, aangezien het treinstation Hilversum Sportpark op slechts 10 minuten loopafstand ligt. Om dit te ondersteunen, bieden wij een OV-abonnement aan tot een bedrag van € 225,-. Dit bedrag dekt doorgaans al je OV-kosten, tenzij je een aanzienlijke woon-werkafstand hebt. Je kunt dit navragen bij onze collega's van de HR-administratie of rechtstreeks bij de vervoerder.

    Indien je ervoor kiest om met de auto te reizen, kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding, op voorwaarde dat je meer dan 10 km van ons hoofdkantoor verwijderd woont. De afstand wordt bepaald op basis van postcodes via de routeplanner van de ANWB, waarbij de snelste route wordt gehanteerd. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van zowel de woon-werkafstand als het aantal dagen dat je op kantoor werkt.
  • Bieden jullie een pensioenregeling aan?
    Ja, wij bieden een pensioenregeling aan met een ruime werkgeversbijdrage. Het percentage kan per opleider verschillen.
  • Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiedagen en verlofregelingen?
    Salta Group biedt kosteloos alle opleidingen en trainingen aan uit het diverse aanbod van de meeste opleiders. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 25 vakantiedagen, inclusief de mogelijkheid om extra dagen aan te bij te kopen, en de keuze voor onbetaald verlof. Om overal prettig te kunnen werken, bieden we een thuiswerkvergoeding en een thuiswerkbudget aan. Bovendien heb je toegang tot de diensten van onze welzijnspartner OpenUp. Als je een nieuwe collega aanbrengt, ontvang je een netto bonus van € 1.000,-. Houd er rekening mee dat het specifieke beleid kan variëren afhankelijk van de opleider waarbij je werkzaam bent.
  • Worden er bedrijfsevenementen of teambuildingactiviteiten georganiseerd?
    Bij Salta Group is het bevorderen van werkplezier en een positieve samenwerking, zowel binnen teams als in de gehele organisatie, belangrijk. Elk team krijgt jaarlijks een budget toegewezen voor het organiseren van een teambuildinguitje. Daarnaast worden er twee keer per jaar grote evenementen georganiseerd, waarbij alle collega's van harte welkom zijn. Hierbij kun je denken aan een zomerse barbecue en een feestelijk kerstevent. Bovendien hebben we een Social Club die regelmatig borrels en activiteiten organiseert.
Werken bij Salta Group als freelancer
  • Moet ik btw afdragen?
    Indien de Belastingdienst jou beschouwt als een ondernemer voor de BTW, ben je verplicht BTW af te dragen. Onze tarieven voor opdrachten zijn exclusief 21% BTW. Echter, voor lesgeven en begeleiden zijn de tarieven inclusief 21% BTW. Als docent heb je de mogelijkheid om je in te schrijven bij het CRKBO om vrijgesteld te worden van BTW voor lesgeven en begeleiding. Voor verdere informatie over het CRKBO verwijzen we je graag naar www.crkbo.nl.
  • Moet ik zzp’er zijn en/of ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel?
    Helaas kunnen wij geen advies geven over dit onderwerp. Voor vragen met betrekking tot de noodzakelijke inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KVK) en het aanvragen van een BTW-nummer, verwijzen we je graag naar de volgende pagina. Ongeacht of je als freelancer of zzp'er voor ons aan de slag gaat, leggen wij de samenwerking vast in een zzp-overeenkomst.
  • Hoe verloopt het contractuele proces?
    Omdat je als zelfstandige werkt, is er geen formele arbeidsovereenkomst en ben je zelf verantwoordelijk voor het afdragen van belasting. We vragen je daarom om onze Opdrachtgever ZZP’er Overeenkomst (OZO) te ondertekenen. Met deze overeenkomst bevestigen we dat er geen sprake is van een arbeidsrelatie. Bovendien kunnen we je vragen om ook een verwerkersovereenkomst (conform de Wet AVG) te ondertekenen voor specifieke taken, omdat je als zelfstandige in deze rol te maken krijgt met persoonsgegevens van cursisten.
  • Vanaf wanneer kan ik starten als freelancer bij Salta Group?
    Na een positieve beoordeling voor een specifieke rol, nodigen we je graag uit voor ons informatieve basisprogramma. Na het afronden van dit programma sturen we je de Opdrachtgever ZZP’er Overeenkomst (OZO) en de AVG verwerkersovereenkomst (VO) voor de betreffende rol toe. Zodra we de ondertekende OZO en VO hebben ontvangen, ben je gereed om voor ons aan de slag te gaan. Zodra er een passende opdracht beschikbaar is, ontvang je een voorstel voor de opdracht.
  • Is het toegestaan om te reageren op diverse opdrachten?
    Ja, dat is zeker mogelijk. Voor elke specifieke rol, zoals docent, ontwikkelaar of EVC-assessor, hanteren wij een aparte selectieprocedure die je zult doorlopen. Dit komt doordat elke rol specifieke kwaliteiten en competenties vereist. Het kan dus voorkomen dat we graag met je willen samenwerken als freelance docent, terwijl we wellicht een andere keuze maken als het gaat om de rol van freelance ontwikkelaar.
  • Hoe kom ik in aanmerking om opdrachten uit te voeren voor Salta Group?
    Als er actuele opdrachten beschikbaar zijn binnen je vakgebied. Heb je ervaring in een of meerdere van de gevraagd freelance opdrachten, beschik je over de juiste vooropleiding en ben je daarnaast werkzaam in het specifieke vakgebied, dan kom je in aanmerking voor de freelance opdracht. Reageer met een korte motivatie en jouw cv en wij nemen contact met je op. Bekijk de opdrachtenpagina hier.
Freelance docenten
  • Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
    Na dat we je reactie op een rol, inclusief motivatie en jouw cv waaruit zowel jouw kennis, praktijkervaring als ervaring als docent duidelijk naar voren komen, hebben ontvangen, nodigen we je bij een positieve beoordeling graag uit voor een selectiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vragen wij je om een interactieve sessie van vijf minuten te verzorgen, zodat wij een goed beeld krijgen van jouw competenties als docent. Op basis hiervan nemen wij een besluit over het aangaan van een samenwerking.
  • Ontvang ik voorafgaand aan mijn les nog aanvullende informatie?
    Voordat je begint met lesgeven, doorloop je een basisprogramma waarin je wordt geïnformeerd over de organisatorische aspecten en onze visie op leren.
  • Zijn er leermiddelen beschikbaar, of dien ik zelf het materiaal te creëren?
    Het lesmateriaal is al door ontwikkelaars in samenwerking met onze opleidingsmanagers ontwikkeld. Voordat de cursus begint, ontvang je een digitale docentenhandleiding, samen met eventuele benodigde literatuur die per post wordt opgestuurd. In de handleiding vind je gedetailleerde informatie over de te behandelen onderwerpen en suggesties over hoe je de bijeenkomsten kunt indelen.
  • In welke vakken ga ik lesgeven?
    Onze opleidingen bestaan uit verschillende modules, waarbij voor elke module een specifieke docent wordt toegewezen op basis van hun vakgebied. Met jouw expertise en ons aanbod aan opdrachten stellen we gezamenlijk een profiel op, waarin de modules worden vermeld waarvoor je kunt worden ingezet.
  • Hoe vaak word ik ingezet?
    Het is helaas niet mogelijk om dit van tevoren aan te geven, aangezien dit afhangt van diverse factoren, waaronder jouw voorkeuren met betrekking tot lesgeven, de dagen en locaties die jou het beste uitkomen, en de specifieke modules waarvoor we jou kunnen inzetten. Bovendien zijn we afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor onze opleidingen. Zodra je akkoord hebt gegeven om een module te verzorgen, streven wij ernaar om je uiterlijk drie weken voor de eerste bijeenkomst op de hoogte te stellen van het aantal inschrijvingen. Op basis daarvan bepalen we of de module voldoende belangstelling heeft om van start te gaan.
  • Wordt er rekening gehouden met schoolvakanties?
    We houden rekening met de zomer- en de kerstvakantie. 
  • Waar en wanneer ga ik lesgeven?
    Onze modules vinden plaats op 26 locaties in Nederland, zowel overdag, 's avonds als op zaterdag. Het besluit om een module te organiseren hangt af van het aantal aanmeldingen. Voor je eerste module zal een docentencoördinator je benaderen om te vragen of je beschikbaar bent op specifieke data en locatie. Jij beslist dan of je hierop ingaat. Als alles goed verloopt en de evaluaties positief zijn, krijg je de mogelijk om jezelf in te plannen via ons online leersysteem ‘e-Connect’. Daar zie je welke modules, data en locaties beschikbaar zijn, en het is aan jou om te beslissen of je jezelf daarvoor wilt inplannen.
  • Waar kan ik andere freelance docenten ontmoeten?
    Op de leslocatie zul je andere freelance docenten tegenkomen. Bovendien organiseren we regelmatig vakgroepoverleggen, waarbij je de kans hebt om collega-freelancers te ontmoeten. En we plannen gezellige borrels. 
Freelance ontwikkelaars
  • Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
    Nadat we je reactie op een opdracht, inclusief motivatie en cv waaruit je kennis en praktijkervaring materiaalontwikkelaar blijkt, hebben ontvangen, nodigen we je bij een positieve beoordeling graag uit om een proefles te ontwikkelen over de door ons aangegeven onderwerpen. Op deze manier krijgen wij een goed beeld van jouw vaardigheden als ontwikkelaar. Naar aanleiding hiervan zullen wij beslissen of wij verdere stappen willen zetten in de samenwerking.
  • Hoe ziet het vervolgproces eruit nadat we hebben besloten om samen te werken?
    Voordat je als ontwikkelaar aan de slag gaat, volg je eerst een basistraining. Tijdens deze training leggen we uit hoe onze werkwijze is en hoe het proces voor het ontwikkelen van studiemateriaal eruitziet. Na de training ontvang je de samenwerkingsovereenkomsten voor deze rol ter ondertekening. Zodra wij de getekende overeenkomst hebben ontvangen, kun je benaderd worden.
  • Hoevaak krijg ik opdrachten aangeboden?
    Dit hangt af van jouw expertisegebied en de beschikbaarheid van modules waarvoor we jou kunnen benaderen. Over het algemeen wordt een module jaarlijks ontwikkeld of bijgewerkt.
  • Hoeveel tijd kost het om een module te ontwikkelen?
    Deze varieert per persoon en is afhankelijk van het onderwerp. Helaas is hier geen specifieke richtlijn voor te geven.
Freelance EVC-portfoliobegeleiders en -assessoren
  • Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
    Nadat we je reactie op een opdracht, inclusief motivatie en cv waaruit je kennis, praktijkervaring en EVC-assessorexpertise blijken, hebben ontvangen, nodigen we je bij een positieve beoordeling graag uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we EVC Nederland, de rollen van EVC Portfoliobegeleider en assessor, en voer je een schrijfopdracht uit zodat we je vaardigheden kunnen beoordelen. Dit geeft ons de kans een goed beeld te krijgen van jou als EVC-professional. Uiteindelijk wordt op basis van deze kennismaking en de opdracht besloten over verdere samenwerking.
  • Wordt er een training aangeboden als we besluiten samen te werken?
    Wanneer we gaan samenwerken, starten we met een introductieprogramma waarin we onze procedures toelichten en je voorbereiden op je rol als EVC-portfoliobegeleider en assessor bij EVC Nederland.
  • Hoe vaak word ik ingezet?
    Dit is afhankelijk van jouw beschikbaarheid en het aantal aanmeldingen voor een EVC-traject. Helaas is hier geen richtlijn voor te geven.
  • Waar vinden de assessments plaats?
    Als de assessments afgenomen worden op locatie dan vinden deze plaats in Hilversum of Utrecht. Het kan ook voorkomen dat je de werkplek van de EVC-kandidaat bezoekt.

Antwoord niet gevonden?

Neem dan contact met ons op.