18 april 2024

Waar een deur dicht gaat, gaat een deur open met een kans

Ter ere van Nationale Secretaresse Dag spraken wij met Ilona, onze directieassistente.

Persfoto van Ilona de directie assistent van Salta Group

Ilona de Jong is sinds 2007 een onmisbare kracht binnen Salta Group. Ze begon haar carrière als directiesecretaresse bij een opleider en groeide door tot een directieassistente van de gehele organisatie. Na 17 jaar vol ontelbare herinneringen en een rijke schat aan ervaring is het hoog tijd om haar ter ere van de ‘Nationale Secretaresse Dag’ in het zonnetje te zetten. Lees het verhaal en ontdek meer over haar indrukwekkende carrière, groei en bijdrage aan Salta Group.

"Voor mij is het zorgen voor iedereen belangrijker; ik hoef niet op de voorgrond."


Waar een deur dicht gaat, gaat een deur open met een kans

Ilona’s carrière begon bij Markus Verbeek Praehep waar ze zeven jaar lang diende als directieassistente, totdat het bedrijf onderdeel werd van Salta Group, veranderde haar rol. Hoewel haar functie verdween, bleef haar betekenis voor de organisatie onveranderd. Ze maakte de overstap naar HR-coördinator en werkte nauw samen met de toenmalige secretaresse van Robert van Zanten aan diverse projecten.

Binnen een jaar kreeg die secretaresse een andere rol, en Ilona werd direct benaderd om haar plek over te nemen. De overgang van HR-coördinator naar directieassistente schrok haar niet af; het takenpakket werd misschien breder, maar het was niets wat ze niet aankon. De functie van directieassistente lijkt immers sterk op die van een directiesecretaresse, maar met een bredere verantwoordelijkheid namelijk samenwerken met meerdere directeuren van de organisatie. 

Een carrière van toewijding

Gedurende haar samenwerking met Robert van Zanten leerden ze elkaar uiteraard ook beter kennen. Zo betekende de appreciatie in zijn boek 'Top ondernemers en top CEO's in Nederland' veel voor Ilona. "Als assistente heb je vaak direct contact en zorg je intensief voor elkaar. Voor mij was dit een bijzonder moment," zegt Ilona. Na zoveel jaren werken bij Salta Group, waardeert Ilona nog dagelijks haar vrijheid binnen het autonome beroep en het vertrouwen dat ze heeft opgebouwd met iedereen, meer dan welk ander voordeel van werken bij Salta Group ook.

‘’Een valkuil voor een secretaresse kan zijn om te veel "ja" te zeggen. Door eerlijk te communiceren en grenzen te stellen, bereik je niet alleen meer succes bij anderen maar ook bij jezelf.’’


Dit principe past Ilona toe in haar dagelijkse werk, waarin geen dag hetzelfde is door haar diverse takenpakket. Een van de hoogtepunten voor Ilona waren de jaarlijkse feesten zoals het kerstfeest en de zomerbarbecue, die ze met veel plezier organiseerde. Deze evenementen gaven haar niet alleen voldoening, maar ook een gevoel van waardering. Na zeven à acht jaar deze taken vrijwillig op zich te hebben genomen, heeft Ilona de organisatie overgedragen aan anderen. Wat haar echter bijblijft, is dat er nog steeds over deze evenementen wordt gesproken.

Omarmen en ontwikkelen

Ilona omarmt ontwikkeling en technologische veranderingen. Ze laat zich niet intimideren door de opkomst van AI. "Je kunt het beter omarmen, anders mis je de boot," zegt ze. Ilona blijft zich ontwikkelen door diverse trainingen te volgen, niet alleen om bij te blijven met de technologische veranderingen, maar ook voor haar persoonlijke en professionele groei. Na 17 jaar bij ons voelt ze zich nooit uitgeleerd; de vrijheid en voortdurende ontwikkeling zorgen ervoor dat ze zich tot op de dag van vandaag thuis blijft voelen.

Dit artikel is geschreven en geplaatst door Maria Nkanu Nkanu.

Benieuwd naar het ontstaan van Salta Group? 

Lees meer over onze geschiedenis